Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Free Dance Jam Galleria Kasvihuoneella

15.8.2021 @ 14:00 - 15:30

Vapaa pääsy
Rakastatko liikkua ja tanssia, antautua liikkeen ja musiikin kuljetettavaksi? Tykkäätkö tutkia omaa suhdettasi erilaisiin tiloihin?
*
Oletko utelias, millaista olisi liikkua yksin ja samaan aikaan yhdessä?
Nyt on mahdollista katsastaa millaista tanssiseuraa tarjoavat Galleria Kasvihuoneen rönsyilevä puutarha, paikalle saapuvat muut ihmiset sekä ympäristö.
Galleria Kasvihuone on Lönnrotinkadun loppupäässä oleva pienehkö kasvihuone, jota ympäröivä ulkotila kasvi-istutuksineen tarjoaa luonnon ja betonikaupungin yhteensulautumista.
*
Free Dance Jam Helsinki on viime talvena aloittanut, vapaasta tanssista kiinnostuneiden ihmisten ryhmä, joka kokoontuu liikkeen äärellä vaihtuvilla kokoonpanoilla eri puolilla Helsinkiä olevissa julkisissa tiloissa.
*
Tanssikokoontumisissa useimmiten musiikki tuodaan tilaan omien korvakuulokkeiden kautta ja vapautta lisää sekin, että ei ole pakko tanssia samaan musiikkia toisten kanssa kuunnellen. Kyseessä on täten ”mobile clubbing”-nimellä kulkeva suuntaus. Musiikin sijaan voi liikkua/tanssia myös ympäröivän äänimaiseman ja oman mielikuvituksen kuljetettavana.
Musiikkina voi käyttää vaikka omasta mielimusiikista koottua soittolistaa tai käyttää valmiita soittolistoja (esim. spotify ja mixcloud)
*
”Vapaassa tanssissa seurataan oman kehon impulsseja, inspiroituen omasta sisäisestä tunteesta, ympäristöstä / tanssikamujen liikkeistä tai tempautuen musiikin rytmiin, kukin omalla vapaalla tyylillään. Oman kehon liikuttamisen kautta voi löytää vapautta sekä mahdollisuuden tutkailla omia rajoja. Yhdessä liikkuessa on mahdollista kuunnella kehon viestejä ja tutkailla niitäkin.
Kannamme kaikki vastuun itsestämme tanssitiloissa. Rehellinen, itseä ja toisia kunnioittava käytös ja toiminta on keskiössä tässä ryhmässä ja tapaamisissa. Vaikka tanssi ja liike itsessään voi sisältää terapeuttisia elementtejä ja tunteita saa liikkeessä ilmentää, tämä ei ole terapiaa.
Tarkoituksena on tuoda liikettä ja tanssia erilaisiin ympäristöihin voidaksemme normittaa tanssin ilmentämistä osana ”liikuntakulttuuriamme”. Ympäristöt ja tanssitilat voivat vaihdella keskenään, näin pääsemme kokemaan itseämme myös suhteessa erilaisiin tiloihin. ” FDJH ryhmäkuvauksesta
Aloitamme kokoontumisella yhteiseen tilaan, mahdollisesti joillakin ohjatuilla liikeharjoituksilla josta liikumme omaan musiikkimaastoon. Kohtaaminen toisten kanssa tapahtuu omaa itseä kuunnellen. Ennen tanssiin siirtymistä katsomme, että kaikille löytyy musiikki ja voimme jakaa musiikkivinkkejäkin ensikertalaisille.
*
Tanssimme noin 1-1,5 tunnin ajan ja tanssiin saa liittyä kesken sekä lähteä myös omassa tahdissa.
Free Dance Jam toimii ajatuksella, että on olemassa vain kavereita joita ei ole ennen tavattu. Olet siis sydämellisesti tervetullut omana itsenäsi kaikenkarvaiseen joukkoomme.
Kiinnostuessa voit etsiä myös fb-ryhmän Free Dance Jam Helsinki.

Details

Date:
15.8.2021
Time:
14:00 - 15:30
Cost:
Vapaa pääsy

Organizers

Kirsikka Ollanketo
Kirsikka Ollanketo