Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Theodora Rexin Kasvidrag-työpaja & Half A Map -äänikudelmia Galleria kasvihuoneella

13.8.2021 @ 17:00 - 18:30

Vapaa pääsy
Drag- ja burleskiartisti Theodora Rex johdattelee kaikenikäisiä vierailijoita kasveista inspiroituneiden hahmojen pariin. Työpajassa voit rakentaa päähineitä ja asuja syksyn kasvillisuudesta ja halutessasi käyttää hahmonrakentamisessa myös vesiliukoisia kasvomaaleja.
*
Pirskasen workshopin kanssa samaan aikaan Half A Map (Jukka Vallisto) rakentaa äänikudelmaa sähkökitaralla ja elektronisilla apuvälineillä. Tarvittaessa kudelman rakentaminen toimii myös workshopin tapaan. Kiinnostuneet voivat kysellä, ja tekijä voi esitellä työkaluja ja -tapoja.
*
Jaana Pirskanen on Helsingissä asuva savolainen taitelija. Hän on yli 15 vuoden ajan käsitellyt töissään maskuliinisuutta, feminiinisyyttä, sukupuolittuneita normeja, kulttuurin kehoja muovaavaa voimaa, kauneusihanteita sekä monimuotoista seksuaalisuutta ja sukupuolisuutta performanssin, videon, burleskin ja dragtaiteen keinoin. Pirskanen esiintyy aktiivisesti ja kansainvälisesti hahmoillaan Theodora Rex ja Magnus Love, ja opettaa drag- ja burleskityöpajoja niin taidetapahtumissa kuin polttareissakin. Pirskanen on myös yli kuusikymmentävuotiaiden ihmisten seksuaalisuutta käsittelevät Aistikkaat – yhteisötaideprojektin taiteellinen johtaja. Tällä hetkellä Pirskanen työskentelee After humans – teeman parissa ja pohtii ajallisuutta, ilmastonmuutosta, kasveja, sekä mahdollista maailmaa ihmislajin jälkeen. Pirskanen työskentelee myös psykologina Terapiatalo Quussa ja on saanut koulutuksensa nykytanssin, filosofian, psykologian sekä psykofyysisen psykoterapian aloilta.
https://jaanapirskanen.com
*
Jukka Vallisto tekee, esittää ja julkaisee kokeellista musiikkia ja äänitaidetta. Hän on myös tehnyt äänisuunnittelua ja musiikkia animaatiolyhytelokuviin, nykytanssiteoksiin, videotaideteoksiin ja digitaalisen taiteen teoksiin. Musiikissaan hän yhdistää tarttuvuuden kokeellisuuteen, ja karheuden pehmeyteen. Äänitaiteessa häntä kiinnostaa abstrahoida musique concrète -perinteen hengessä kaikenlaisia äänilähteitä.
Työpaja toteutetaan ulkotiloissa ja osallistuminen turvavälein on mahdollista.

Details

Date:
13.8.2021
Time:
17:00 - 18:30
Cost:
Vapaa pääsy

Organizers

Galleria Kasvihuone
Jaana Pirskainen