Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Galleria Kasvihuoneen avajaiset

17.6.2021 @ 16:00 - 20:00

Vapaa pääsy
Galleria Kasvihuone on julkiseen kaupunkitilaan Helsingin keskustaan sijoittuva kasvihuoneen ja taidegallerian yhdistelmä. Galleria Kasvihuone on myös naapuruston asukkaat mukaan kutsuva kaupunkiviljelmä, kaikille avoin kohtaamispaikka, ympäristökasvatuksen laboratorio sekä moneen suuntaan rönsyilevän kaupunkikulttuurin kukkiva keidas.
*
Galleria Kasvihuoneen kevät on ollut varsin tapahtumavilkas. Alkukevät kului hankkeen suunnittelussa, yhteistyökumppanuuksien luomisessa sekä julkisen tilan käyttöön liittyvien lupien ja käytänteiden selvittelyssä. Loppukevään aikana taas kasvihuoneen rakentaminen kierrätysmateriaaleista, kasvien idätys ja istutus sekä naapurustoa ja muita kaupunkilaisia osallistavien kuvataidetyöpajojen pitäminen pitivät pienen työryhmämme kiireisinä. Ja kuten jokainen uutta luova prosessi aina, myös omamme sai oman osuutensa erehdyksistä ja esteistä.
*
Viimein on tullut aika jakaa yhteisen työn tulokset ja avata Galleria Kasvihuone kaikkien käyttöön sekä nauttia kaikkien aikojen kesästä erinomaisessa seurassa.
*
Tervetuloa Galleria Kasvihuoneen avajaisiin!
*
Avajaisten ohjelma:
*
Avajaiset alkavat n. klo 16 ja jatkuvat klo 20 asti. Avajaisten aluksi kohotamme maljat kanssaviljelijöidemme eli Päiväkoti Marian lasten kanssa. Maljoja seuraa kasvuonnen takaavia runoloitsuja, joita lausuvat Runosvengi -ryhmä.
*
Noin klo 17.00 on vuorossa meditatiivinen hetki luonnon jatkuvan metamorfoosin äärellä, jonka meille esittävät butotanssijat Minja Mertanen ja Helena Ratinen “Just a Gardener” -teoksellaan. Teoksen liikekieli on butoa, jossa vahva elinvoima ja elämän hauraus ovat jatkuvasti läsnä.
*
Performanssin jälkeen luvassa on vapaata hengailua Galleria Kasvihuoneessa ja sen lähiympäristössä sekä mahdollisuus nauttia illasta tanssien.
*
Avajaisten jatko on nimittäin samalla avaus läpi kesän jatkuvalle Kasvaritanssit -tapahtumien sarjalle. Kasvaritansseissa ei erotella hyötykasveja rikkaruohoista, vaan tyyli ja tulkinta ovat vapaita ja jokainen saa rönsyillä tai olla rönsyilemättä oman luontonsa kutsua seuraten. Ensimmäisissä Kasvaritansseissa musiikista vastaa lattarijazzia ja afrofunkkia esittävä Friction.

Tiedot

Päivämäärä:
17.6.2021
Aika:
16:00 - 20:00
Hinta:
Vapaa pääsy

Järjestäjä

Galleria Kasvihuone

Tapahtumapaikka